Τους λόγους, για τους οποίους στηρίζει την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί με δηλώσεις του ο Δημήτρης Μάρδας, καθηγητής του ΑΠΘ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών (2015).

Ο κ. Μάρδας πιστεύει ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί ο κ. Κασσελάκης, τονίζοντας ότι:

-Ο διαφορετικός λόγος είναι αυτός που κέρδισε μια άλλη γλώσσα έξω από τα στερεότυπά του παρελθόντος και ακατανόητη από τους πολίτες.

-Η ανανέωση και η αλλαγή πλεύσης είναι ό,τι ενέκρινε ο κόσμος κινούμενος κατά της κομματικής γραφειοκρατίας.

-Η κριτική των ψηφοφόρων στο παλαιό καθεστώς είναι ιδιαίτερα εμφανής και οφείλουν οι πάντες να την αφουγκραστούν. Η πλειοψηφία του 55,9% αποτελεί μια φωνή αντίστασης σε μια πεπαλαιωμένη δομή, αυτήν των συνιστωσών, των προσωπικών επιρροών, των τακτικισμών και των εκτός χρόνου αντιλήψεων.

-Ο κόσμος απέδωσε με την ψήφο του τις ευθύνες που αναλογούσαν στην αρχηγική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στους πρωταγωνιστές εκείνους που τον οδήγησαν σε δυο εκλογικές ήττες, με τις λάθος στρατηγικές τους επιλογές.

-Ο νέος πρόεδρος είναι η τελευταία ευκαιρία για την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στην οικονομία και κοινωνία γενικότερα.

Ο κ. Μάρδας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πολιτικά προϊστάμενος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) χειριζόμενος, ως την ημερομηνία υπογραφής της νέας Συμφωνίας με τους Θεσμούς, τους άκρως περιορισμένους πόρους του κρατικού προϋπολογισμού που παρέλαβε μετά τις εκλογές του 2015..

Υπενθυμίζεται ότι παρέλαβε κρατικό ταμείο με 1,6 δις ευρώ (και όχι 2,4 δις ευρώ όπως ισχυρίζεται ο κος Σταϊκούρας) με μηνιαίες πληρωμές 5,5 δις ευρώ. Το 2016 είχε οριστεί ως Υφ/γός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία.

Ο κ. Μάρδας και η ομάδα του θεμελίωσαν το έργο δημιουργίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και του Ηλεκτρονικού Συστήματος Προμηθειών της χώρας κατά την περίοδο όπου θήτευσε ο ίδιος ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης

(2000-01).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ