Μήνυμα φιλίας Ερντογάν προς την Ελλάδα λίγο πριν τις εκλογές στην Τουρκία: Να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες

Ένα μήνυμα φιλίας στέλνει προς την Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας πως πρέπει «να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες». «Εύχομαι οι εκλογές να γίνουν η αρχή μίας νέας εποχής» τονίζει, εστιάζοντας στο ραντεβού στις κάλπες που δίνουν οι πολίτες της χώρας του στις 14 Μαΐου και οι πολίτες της χώρας μας μία ακριβώς εβδομάδα αργότερα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (12/5) και μιλώντας στον Μανώλη Κωστίδη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέλνει στην Ελλάδα «εγκάρδιους – φιλικούς χαιρετισμούς».
«Με την Ελλάδα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες και τους ανταγωνισμούς, αυτό έφθειρε πολύ και τις δύο χώρες και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εύχομαι οι εκλογές και της Ελλάδας και της Τουρκίας να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής» αναφέρει ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας που διεκδικεί εκ νέου την ψήφο του τουρκικού λαού στις 14 Μαΐου και ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να τηρήσει τους λόγους του».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θεωρεί πως θα νικήσει στις εκλογές και δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Κ» ότι «οι συγκεντρώσεις στις πλατείες αυτό δείχνουν, αυτή την επιθυμία δείχνει ο λαός, το βλέπετε κι εσείς», ενώ συνεργάτες του τόνισαν στον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη πως οι εκλογές πιθανότατα θα ξεκαθαρίσουν από τον πρώτο γύρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ