Στις χθεσινές εκλογές προσήλθαν 1.597 εργαζόμενοι, σε σύνολο περίπου 2.500 εγγεγραμμένων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του 2017 είχαν ψηφίσει 1.360. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η παράταξη «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» η οποία έλαβε 751 ψήφους, καταλαμβάνοντας επτά από τις συνολικά δεκατρείς έδρες στο διοικητικό συμβούλιο. Όπως εξηγεί ο εκ των πρωτεργατών της παράταξης Κώστας Φουντούκης «το ΕΝΙΑΙΟ συγκροτήθηκε από μέλη τα οποία ανήκουν σε διαφορετικούς κομματικούς χώρους, με τους μισούς να έχουμε υποστεί συμπεριφορές σε βάρος μας από την διοίκηση του δήμου η οποία μας αντιμετωπίζει ως ανεπιθύμητους. Είμαστε το γαλατικό χωριό του συνδικαλισμού το οποίο επιμένει πεισματικά να αντιστέκεται σε πολιτικές και πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και της διοίκησης Ζέρβα».

Δεύτερη αναδείχθηκε η παράταξη «Όλοι Μαζί» η οποία έλαβε 414 ψήφους, καταλαμβάνοντας τέσσερις έδρες. Θεωρείται φίλα προσκείμενη προς τη διοίκηση του κ. Ζέρβα, με στελέχη τα οποία προήλθαν από την παράταξη «ΑΔΗΚ και Συνεργαζόμενοι» (πρώην ΔΑΚΕ). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΔΑΣ, προσκείμενη στο ΠΑΜΕ η οποία έλαβε 174 ψήφους, καταλαμβάνοντας δύο έδρες.

Οι παρατάξεις «Έχουμε Φωνή», προερχόμενη από την ΑΕΚ η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, έλαβαν 113 και 91 ψήφους αντίστοιχα, χωρίς όμως να καταφέρουν να εκλέξουν εκπρόσωπο στο δ.σ. του ΣΕΔΘ. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που μία παράταξη, το «Ενιαίο ψηφοδέλτιο», επιτυγχάνει απόλυτη πλειοψηφία στο δ.σ.

Σύμφωνα με καταγγελίες διαφόρων συνδικαλιστών τις ημέρες πριν από τις εκλογές είχαν ασκηθεί ασφυκτικές πιέσεις από συγκεκριμένο αντιδήμαρχο, αλλά και από τοπικά κομματικά στελέχη της ΝΔ, προς υποψήφιους προκειμένου να αποχωρήσουν από τα ψηφοδέλτια,κυρίως το «Ενιαίο», που δεν ήταν της αρεσκείας της διοίκησης του δήμου.

Πιέσεις ασκήθηκαν και προς μεγάλη μερίδα εργαζομένων με στόχο να επιλέξουν στην κάλπη συγκεκριμένη παράταξη.

Τα σημεία τριβής μεταξύ της διοίκησης του δήμου και του ΣΕΔΘ αφορούν τη διάθεση Μέσων Ατομικής Προστασίας προς τους εργαζόμενους, τις αμοιβές για την απασχόληση τις Κυριακές, την παραχώρηση σε ιδιώτες κάποιων λειτουργιών του τομέα Καθαριότητας κ.ο.κ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, μετά τη συγκρότηση του προεδρείου του νέου δ.σ. θα γίνουν συνελεύσεις κατά τόπους εργασίας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ