Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τον Ρώσο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Βερολίνου για δηλητηρίαση, έγραψε το Der Spiegel, γεγονός το οποίο δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνει υπόψη της την υπόθεση αυτή.Το γερμανικό έντυπο, το οποίο δεν επικαλείται πηγές για την πληροφορία αυτή, πήγε να δει τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο Charite, όπου νοσηλευόταν για 32 ημέρες μετά την μεταφορά του από τη Ρωσία στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα αφού αρρώστησε ξαφνικά κατά τη διάρκεια ρωσικής εσωτερικής πτήσης.Εκπρόσωπος της καγκελαρίου αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τεστ που έγιναν στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νόβιτσοκ και ζήτησε εξηγήσεις από το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό και δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει δει στοιχεία που να αποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι κατέρρευσε στις 20 Αυγούστου ενώ βρισκόταν εν πτήσει από το Τομσκ προς τη Μόσχα, ενώ η έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφους στο Ομσκ τον κράτησε στη ζωή. Δύο ημέρες αργότερα, μεταφέρθηκε στο Βερολίνο.

Ο ίδιος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τους ιατρούς του αεροδρομίου και τα πληρώματα των ασθενοφόρων, οι οποίοι «δεν είπαν κανένα ψέμα περί διαβήτη κτλ, αλλά αμέσως δήλωσαν καθαρά ότι ”αυτό είναι μια τοξική δηλητηρίαση” και μου έκαναν μια ένεση ατροπίνης».

Ο Ναβάλνι πήρε την περασμένη εβδομάδα εξιτήριο από το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου στο οποίο νοσηλευόταν και όπως δήλωσε μπήκε πλέον σ’ ένα πρόγραμμα καθημερινής φυσικοθεραπείας.

Στην τελευταία ανάρτησή του στο Instagram φαίνεται να αγκαλιάζει τη σύζυγό του Γιούλια και να κοιτάζει κατευθείαν την κάμερα με μια ουδέτερη έκφραση. «Ευχαριστώ, καλοί άγνωστοι φίλοι. Είστε καλοί άνθρωποι» γράφει ο ίδιος στην ανάρτησή του.Ο 44χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία είναι γνωστός ως ο «άνδρας που φοβάται περισσότερο ο Βλαντιμίρ Πούτιν» καθώς -αν και δεν μπορεί να φτιάξει κόμμα- χρησιμοποιεί το YouTube και το Instagram για να δημοσιεύσει δριμείες έρευνες για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ