Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς στη Χίο. Υπάρχουν πολλές εστίες εντός των καμένων εκτάσεων. Παραμένουν στο σημείο επίγειες δυνάμεις και συνδράμουν την προσπάθεια κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα. Σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική, διαψεύδονται πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας περί εντολής εκκένωσης δύο χωριών.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 10 σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουλίου, το πρωί στην καρδιά των Καμποχώρων. Η αρχική εστία εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ. Ξεκίνησε κοντά στο μικρό χωριό των Βαβύλων και σύντομα πήρε διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών βορείων ανέμων.
Αφού πέρασε τον ορεινό όγκο, κατευθύνθηκε στην περιοχή κοντά στο χωριό Θολοποτάμι και προς την περιοχή των Σκλαβιών. Όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, ενώ από αέρος γίνεται ρίψη νερού από 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Να σημειωθεί ότι εκτός από τους πυροσβέστες, στην περιοχή επιχειρούν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ