Με πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων τη 14η Σεπτεμβρίου αλλά με γνωστή εδώ και μήνες την πανδημία του κορονοϊού φτάσαμε αρχές Σεπτεμβρίου για να μεριμνήσει η πολιτεία για την προμήθεια των μασκών που θα χρειαστούν στα σχολεία.

Έτσι λοιπόν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου πρέπει οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να στείλουν τις οικονομικές τους προσφορές στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την προμήθεια. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό ύψους 6 εκτομμυρίων ευρώ και το γεγονός ότι προκηρύχθηκε την τελευταία στιγμή δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά για το ποιοι μπορούν πραγματικά αν συμμετάσχουν με τόσο μεγάλη χρονική πίεση.Κάθε εταιρεία η ομάδα εταιρειών πρέπει να προμηθεύσει τουλάχιστον 10.000 υφασμάτινες μάσκες από τα 4,8 εκατομμύρια μάσκες που απαιτούνται για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος της ΚΕΔΕ οι εταιρείες που θα επιλεγούν βάσει της οικονομικής προσφοράς τους πρέπει να παραδώσουν τις μάσκες εντός επτά ημερών στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Αυτές θα πακεταριστούν και θα αποσταλούν στους 322 δήμους της χώρας. Και οι Δήμοι πρέπει μετά να τιςμοιράσουν μέσω των σχολικών επιτροπών. Άρα με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα Φαίνεται πως είναι ουσιαστικά αδύνατη η έναρξη του σχολικού έτους νωρίτερα από τις 14 Σεπτεμβρίου Τουλάχιστον όσον αφορά την επαρκή κάλυψη των αναγκών σε μάσκες. Είναι δε αμφίβολο κατά πόσον θα είναι οι μάσκες στα σχολεία νωρίτερα από τις 14 για να κατανεμηθούν κλπ.
Το κόστος και οι προδιαγραφές
Το κόστος κάθε μάσκας υπολογίζεται σε 1,2 ευρώ συν ΦΠΑ 6% με συνολικό προϋπολογισμό 6,1 εκ. ευρώ.

Οι προδιαγραφές που καθορίζονται από την πρόσκληση περιλαμβάνουν Μεταξύ άλλων:

Να είναι από καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα 100% πυκνής ύφανσης με τουλάχιστον δύο στρώματα υφάσματος
εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό τουλάχιστον δύο στρωμάτων
τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της μάσκας ή να υπάρχει διακριτή σήμανση
για τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια φιγούρες ήρωες κλπ
Θα υπάρξουν δύο διαστάσεις για παιδιά μέχρι 10 ετών και για μεγαλύτερα
να έχουν πιέτες και έλασμα στην πάνω πλευρά μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα κάθε μάσκα
θα πρέπει να είναι συσκευασμένη σε ξεχωριστή ασφαλή συσκευασία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ