Λεωφόρος «Μίκη Θεοδωράκη» η οδός Λαγκαδά
Σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη θα μετονομαστεί η οδός Λαγκάδα όπως αποφάσισαν στη σύσκεψη που είχαν σήμερα οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά.

Με το τραγούδι «Βράχο βράχο τον καημό μου» του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης τους κκ Κυρίζογλου, Δανιηλίδη και Δεμουρτζίδη.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος τόνισε ο δίσκος έχει γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε πρώτη εκτέλεση, τον οποίο είχαν αγοράσει οι γονείς του. Με το πέρας της σύσκεψης και οι τέσσερις δήμαρχοι έδωσαν το πράσινο φως και δήλωσαν ότι από κοινού θα «τρέξουν» τις διαδικασίες, ώστε να λυθούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα γραφειοκρατικά ζητήματα.

«Σε μια κοινή πρωτοβουλία που έχουμε θελήσαμε να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν μεγάλο Έλληνα που χάσαμε πριν από λίγες μέρες. Η λογική ήταν ότι μετονομάζεται ένας κεντρικός δρόμος αντάξιος της δύναμης που έδωσε στην χώρα μας και στην πόλη μας. Η οδός Λαγκαδά, η οποία διασχίζει τέσσερις δυτικούς δήμους, φτωχογειτονιές που ύμνησε και καταλήγει στην πλατεία Δημοκρατίας, την Δημοκρατία για την οποία ο Μίκης Θεοδωράκης πάλεψε όλη του την ζωή», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μεγάλη λαϊκή συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη
Ο κ. Δανιηλίδης συμπλήρωσε πως θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη λαϊκή συναυλία με τραγούδια του και εκτελεστές καταξιωμένους τραγουδιστές από το καλλιτεχνικό στερέωμα με τους οποίος ο Μίκης Θεοδωράκης συνεργάστηκε.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριζογλου σημείωσε: «Έφυγε ο Μίκης Θεοδωράκης, παραμένει όμως το έργο του. Καλλιτέχνης που δόξασε την Ελλάδα παγκόσμια. Αγωνιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας για έναν καλύτερο κόσμο». Οι διαδικασίες ωστόσο, όπως τόνισε δεν είναι τόσο απλές, καθώς σε πρώτο στάδιο οι προτάσεις θα πρέπει να ληφθούν από το συμβούλιο των δημοτικών κοινοτήτων δια των οποίων διέρχεται ο συγκεκριμένος δρόμος, ώστε να ληφθεί η οριστική απόφαση».

«Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι την άνοιξη και να καλέσουμε σε κάποιο στάδιο τον λαό της Θεσσαλονίκης ώστε να τιμήσουμε όλοι μαζί ως Θεσσαλονίκη τους αγώνες του και την προσφορά του. Ο Μίκης θα είναι πάντα στις καρδιές μας» κατέληξε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών.

Τέλος, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δεμουρτζίδης πρόσθεσε: «Ο συγκεκριμένος δρόμος περνάει μπροστά και από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ένα στρατόπεδο μνήμης, ένα στρατόπεδο αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, όπου σύντομα θα στεγαστεί εκεί και το μουσείο Εθνικής Αντίστασης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ