Η στιχομυθία Ερντογάν -Μακρόν προ ημερών: “Έχουμε πει τόσο στον κ. Μπάιντεν όσο και στον Μακρόν για αυτό το θέμα (Έλληνες)«Έχουν λεφτά». Κι εγώ του είπα: «Κοίτα, σε απατούν. Δεν έχουν λεφτά.Ξέρω μόνο ότι χρωστάνε στη Δύση 400 δισεκατομμύρια ευρώ». «Έχουν χρήματα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τα δάνεια της Ελλάδος είναι γνωστά στο Παρίσι λόγω ΕΕ, και τίποτα δεν αποκρύβεται, τα δάνεια που έχει πάει η Τουρκία, από την Κίνα, το Ιράν και αλλού , δεν ξέρουμε ούτε πόσα είναι ούτε πόσες χώρες περιλαμβάνουν.Η ρωσική τράπεζα Sberbank θα δανείσει 800 εκατ. δολάρια για τον τουρκικό πυρηνικό σταθμό.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας Sberbank, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι θα παράσχει δάνεια 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Akkuyu στην Τουρκία, έχοντας δώσει ήδη 400 εκατομμύρια δολάρια στους Τούρκους το 2019.Το επταετές δάνειο, που αποτελείται από δύο πιστωτικές γραμμές 500 εκατομμυρίων δολαρίων και 300 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα, θα παρασχεθεί σε θυγατρική της Rosatom, κρατικής ρωσικής πυρηνικής εταιρείας που κατασκευάζει το εργοστάσιο στο Ακούγιου.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2017, η Τουρκία είχε συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά τεσσάρων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το 55% του ποσού της σύμβασης να καλύπτεται από ρωσικά δάνεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ