Το μεγάλο έργο του FSRU, της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου LNG, θα εγκαινιάσει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, του Βούλγαρου Πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ, του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι καθώς και του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ο αναλαμβάνει θέση υφυπουργού Ενεργειακών Θεμάτων στην κυβέρνηση Μπάιντεν.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη του Τελωνείου (εντός του λιμένα) και σύμφωνα με την εταιρία Gastrade το πρόγραμμά της θα έχει ως εξής:

-Ξεκίνημα 12:30 Εισαγωγικό βίντεο / Ιστορία της πόλης της Αλεξανδρούπολης

-Εναρκτήριος λόγος από τον κ. Κωστή Σιφναίο, Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Gastrade Εταιρικό βίντεοΟμιλίες Τοπικών Αρχών, 12:45 Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Ιωάννης Ζαμπούκης

-Σύντομος χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ.Χρήστου Μέτιου

-12:55 Βίντεο / Μήνυμα μετόχων

13:05 Κεντρική Ομιλία του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κυριάκου Μητσοτάκη
Κεντρική Ομιλία του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ.Kiril Petkov

-Σύντομη ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ.Charles Michel

-Σύντομη ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ.Aleksandar Vučić

-Σύντομη ομιλία του Πρωθυπουργού των Σκοπίων κ.Dimitar Kovačevski

13:35 Τελετή υπογραφής από τους Πρωθυπουργούς της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

14:00 ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα στους ξένους ηγέτες που θα παραστούν στην εκδήλωση για τον σταθμό FSRU.

Και σ΄ άλλα εγκαίνια

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως πριν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί και σ΄ άλλα έργα στην περιοχή. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα της επίσκεψής του έχει ως εξής:

Στις 09:30 ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το εργοτάξιο για την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης και των συνδέσεων με το λιμάνι της πόλης και την Εγνατία Οδό.

Στις 10:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης.

Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Η μονάδα FSRU

Η μονάδα που θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη, θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο όλες τις χώρες εξασφαλίζοντας έτσι την ενεργειακή αυτοτέλεια της περιοχής και την απεξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κι αυτό σε συνδυασμό και με τις ποσότητες του αζέρικου φυσικού αερίου που θα μπαίνουν στο σύστημα από τον TAP και θα μεταφέρονται μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Κομοτηνής – Στάρα Ζαγόρα αρχικά στη Βουλγαρία και στη συνέχεια στις υπόλοιπες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ