Λαθρομετανάστες με κορονοϊό: Αρμόδιες πηγές της ελληνικής πλευράς αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Εβρο και εκτιμάται ότι η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει λαθρομετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας. Οι κινήσεις των λαθρομεταναστών από το εσωτερικό προς τα παράλια της Μικράς Ασίας πραγματοποιούνται σε απόλυτη τάξη υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, εκατοντάδες λαθρομετανάστες και βάρκες έχουν εντοπιστεί σε σημεία απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο.

Εκτιμάται ότι τις αμέσως επόμενες ώρες οι λαθρομετανάστες αυτοί θα επιχειρήσουν να περάσουν απέναντι και για αυτόν τον λόγο έχει τεθεί σε συναγερμό το ΓΕΕΘΑ, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα. Στην περιοχή, εκτός από τα πλωτά του Λιμενικού επιχειρούν ήδη δύο πολεμικά ενώ έχει ήδη δοθεί η εντολή για άμεση ενίσχυση των δυνάμεων και με άλλα πλοία (πυραυλάκατοι και κανονιοφόροι). Οι εντολές είναι σαφείς, δεν πρέπει να επιτραπεί σε καμία βάρκα να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.Οι ίδιες πηγές αποδίδουν τις υπερπτήσεις σε Λέσβο, Χίο και Εβρο σε μία κίνηση να αποσπαστεί η προσοχή από τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Επισημαίνουν επίσης ότι ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι Ενοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και το Λιμενικό.Τα δύο τουρκικά αεροπλάνα που πέταξαν πάνω από τη Λέσβο δεν δίστασαν να κατέβουν μέχρι και στα 5.000 πόδια βόρεια από το νησί προκειμένου να παρενοχλήσουν βρετανικό αεροσκάφος της Frontex.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ