Ç êáôáóôñïöéêÞ ðõñêáãéÜ óôçí Åýâïéá Üöçóå ðßóù ôçò ÷éëéÜäåò êáììÝíåò åêôÜóåéò ðáñèÝíïõ äÜóïõò, óå ðñïóôáôåõüìåíåò ðåñéï÷Ýò Natura. Ïäïéðïñéêü óôéò ðëçãåßóåò ðåñéï÷Ýò, ÐÝìðôç 15 Áõãïýóôïõ 2019 (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Την ανάγκη να θωρακιστούν κατάλληλα οι πληγείσες περιοχές από τη φωτιά στην Εύβοια με αντιπλημμυρικά έργα υπογράμμισε ο καθηγητής Διαχείρισης και Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, θα πρέπει να προλάβουμε τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις περιοχές αυτές στην Εύβοια και που ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Είναι μια γνώριμη κατάσταση τα όσα συνέβησαν ανάλογες καταστάσεις ζήσαμε στη Χίο, στην Ηλία, στα Κύθηρα αλλά και σε άλλες περιοχές που εκδηλώθηκαν δασικές πυρκαγιές. Το θέμα είναι ουσιαστικά πολύ γνωστό για μας, δεδομένου ότι εφαρμόζουμε μεθοδολογίες αποκατάστασης γεωπεριβάλλοντος ώστε να μπορεί η περιοχή να ανακάμψει» ανέφερε σχετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ