Κ. Χατζηδάκης: Πακέτο ενίσχυσης για εργαζομένους στον τουρισμό
Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αναστολές εργασίας, τον επιπλέον χρόνο στα εργασιακά, τις εκκρεμείς συντάξεις και τα επιδόματα για ανέργους και επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, “θα πληρωθούν και τον Απρίλιο οι αναστολές συμβάσεων εργασίας” και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα υπάρχουν για να καλύψουν τα προβλήματα της πανδημίας». Συμπλήρωσε ωστόσο πως «τα λεφτά δεν είναι ατελείωτα», υπενθυμίζοντας πως έχουν δοθεί ήδη 35 δισ. ευρώ και θα φτάσουν τα 37 δισ.

Εξήγησε πως θα υπάρξει μία προτεραιοποίηση αναφορικά με τους κλάδους που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα στην περίοδο της πανδημίας, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο. Ειδικότερα για τον τουρισμό, τόνισε πως ετοιμάζεται πακέτο ενίσχυσης για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπρόσληψη. Όσον αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως εκκρεμούν περίπου 150 χιλιάδες. Προχωρήσαμε, είπε, με το μέτρο των προσωρινών συντάξεων, των προκαταβολών με αναδρομικά, που θα δοθούν μέχρι το τέλος Απριλίου, πριν από το Πάσχα.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε πως «θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα για την απονομή των συντάξεων». Επεσήμανε την πρόσληψη 100 συνταξιούχων, προσφάτως συνταξιοδοτηθέντων από τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή, ενώ προχωράει και η πιστοποίηση δικηγόρων και λογιστών, για τον ίδιο σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ