Για την μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία που κατέθεσε η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου σε βάρος της ομάδας αιτούντων άσυλο που έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί στον καταυλισμό της Μόριας με την επωνυμία «MORIA CORONA AWARENESS TEAM»,,μίλησε στην εκπομπή “σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τον Στέργιο Καλόγηρο ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου , Κώστας Μουτζούρης θεωρώντας ότι η ομάδα αυτή των Αφγανών κατά βάση αιτούντων άσυλο αμφισβήτησαν «την αδιαμφισβήτητη εθνική κυριαρχία μας, ήταν καθήκον μου η μήνυση”,τόνισε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί ότι με ανάρτηση τους σε σελίδα που διαθέτουν σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης μόλις την περασμένη Παρασκευή 21 Μαΐου γινόταν αναφορά στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( «…Greek side of island…»). Κατά τον κ. Μουτζούρη υπονοούσαν ότι «το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια».
Επιπλέον ο περιφερειάρχης είπε πως ενημέρωσε και τον κ. Μηταράκη αλλά αρνήθηκε με νόημα να δώσει λεπτομέρειες για την απάντηση του υπουργού.
Ο κ. Μουτζούρης προέβη σε μία σοβαρότατη καταγγελία σε ότι αφορά την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων από τις δυνάμεις τις frontex τονίζοντας :” Υπάρχει στο βόρειο τμήμα της Λέσβου ένα κομμάτι κενό που φυλάσσεται από τις δυνάμεις της frontex που όμως οι άνθρωποι της εκτελούν πλημμέλώς τα καθήκοντά τους με αποτέλεσμα την τελευταία εβδομάδα να περάσουν 180 λαθρομετανάστες. Ελπίζω η κυβέρνηση να καλύψει αυτό το κενό. ” Δεν σκάνε και πολύ στην frontex και δεν κάνουν αυτά που κάνει το λιμενικό σώμα και το πολεμικό ναυτικό που προφυλάσσει και αποτρέπει εισόδους “.
Σε ερώτηση του Στέργιου Καλόγηρου δηλαδή ” η frontex κάνει τους χωροφύλακες για να μπαίνουν λαθρομετανάστες απάντησε “έχει λεχθεί και αυτό. Πάντως τα ουζάκια της Λέσβου τα τιμούν δεόντως …”κατέληξε .
Δείτε στο Ά μέρος τις δηλώσεις από 32.24- 34.52 λεπτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ