Τη σημασία του αγωγού Eastmed για την ευρύτερη περιοχή υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της Διακρατική Συμφωνία για τον αγωγό από τους υπουργούς Ενέργειας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

“Σήμερα δεν υπογράψαμε απλά μια συμφέρουσα συμφωνία, αλλά σφραγίσαμε και την απόφασή μας για μια στρατηγική σύμπλευσή μας σε μια περιοχή που έχει ανάγκη από συνεργασία”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα και προς την Τουρκία:

“Ο EastMed δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Εϊναι ένας αγωγός ειρήνης και συνεργασίας των λαών της περιοχής. Μια χαρμόσυνη είδηση στην αρχή μιας χρονιας που εύχομαι να φέρει σε όλους υγεία και προκοπή”.

Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, “η συμφωνία για τον EastMed είναι το επιστέγασμα μιας διακρατικής συνεργασίας που οικοδομείται εδώ και χρόνια”.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι η διαμόρφωση νέου ενεργειακού τοπίου υποστηρίζεται σθεναρά και από τις ΗΠΑ.

“Η χώρα μας καθίσταται κρίσιμος παίκτης στην ενεργειακή τροφοδοσία της περιοχής. Ο νέος αυτός αγωγός είναι τεχνικά υλοποιήσιμος και εμπορικά ανταγωνιστικότερος σε σχέση με άλλες επιλογές. Ο αγωγός αυτός θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο και περιοχές που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου (Κρήτη, Πελοπόννησος, δυτική Ελλάδα)”, ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ