«Σήμερα ξεκινάμε κάτι που έπρεπε να έχει γίνει στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την Λεωφόρο Νίκης όπου από το πρωί πραγματοποιούνται έργα για την δημιουργία ποδηλατόδρομου.

«Χαίρομαι πολύ που ξεκινάει από εδώ από την Λ. Νίκης το καινούριο δίκτυο ποδηλατόδρομων της πόλης. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης. Γνωρίζουμε καλά ότι ο ποδηλατόδρομος πάνω στον πεζόδρομο ήταν κάτι που δεν ήταν ούτε για τους ποδηλάτες ούτε για τους πεζούς το καλύτερο δυνατό οπότε μεταφέρουμε πάνω στο οδόστρωμα δύο λωρίδες ποδηλατόδρομου και για τις δύο κατευθύνσεις. Συνεχίζουμε στην Κ. Καραμανλή, Μοσχονησίων, Βούλγαρη, Γιαννιτσών ώστε τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η πόλη να έχει ένα προσωρινό δίκτυο το οποί ευελπιστούμε αν πάει καλά θα το έχουμε μόνιμο», τόνισε ο δήμαρχος.

«Αναγνωρίζω ότι κάποιες μέρες θα υπάρχουν δυσκολίες, ίσως κάποιοι ξεβολευτούν αλλά δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά αν θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη πόλη θα πρέπει να προσαρμοστούμε», σημείωσε.

Παράλληλα ο δήμαρχος τόνισε ότι θα μπουν διαχωριστικά και θα υπάρξουν διαγραμμίσεις ενώ είπε πως «είμαστε σε συνεργασία με την τροχαία και με την δημοτική αστυνομία ακόμα και με την καθαριότητα. Τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων θα γίνονται τέτοιες ώρες ώστε να μην επιβαρύνουν την κίνηση».

«Είναι όμως και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι το πώς ο κάθε πολίτης σέβεται τον συμπολίτη του. Χωρίς αυτό τίποτα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει στην πόλη μας. Άρα πέρα από κάθε αστυνόμευση έχει να κάνει και με την συμπεριφορά του καθενός», υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ