Σκληρές εκφράσεις και κόντρα στην Βουλή μεταξύ του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή και του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής έκανε λόγο για σοκ και δέος για τους Θεσσαλονικείς ότι το Μετρό θα δοθεί σε χρήση το 2023. Επανέλαβε τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για παράδοση των 12 εκ των 13 γραμμών το 2020 και την εκκίνηση του έργου νωρίτερα χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου.

«Πάμε τρία χρόνια πίσω» σχολίασε ο κ. Τριανταφυλλίδης κάνοντας λόγο για ταλαιπωρία και πως «ο κόσμος της Θεσσαλονίκης που δεν έχει την πολυτέλεια των έξι μέσων θα πρέπει να αρκεστεί σε έναν κολοβό ΟΑΣΘ και σε ένα Μετρό που λέτε ότι θα παραδώσετε το 2023».

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ανέξοδες κραυγές πατριδοκαπηλίας και για συμφέροντα ενώ αναφέρθηκε στην συνέντευξη του Νίκου Ταχιάου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην αποκάλυψη ότι υπάρχει μελέτη για την «κατά χώρα» παραμονή των αρχαιοτήτων αλλά είναι πιο κοστοβόρα.

Απαντώντας ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής επέμεινε στη λύση που προκρίνει η κυβέρνηση. «Το έργο θα ολοκληρωθεί πολύ συντομότερα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ η Βενιζέλου ήταν άγνωστο πότε θα τελειώσει» υπογράμμισε ο υπουργός.

Για τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ περί λειτουργίας του Μετρό το 2020 είπε ότι είναι το μεγαλύτερο πολιτικό ψέμα και έκανε λόγο για πολιτικούς απατεώνες. Ο κ. Καραμανλής επέμεινε ότι το μετρό πρέπει να δοθεί ολοκληρωμένο. Χωρίς το σταθμό Βενιζέλου το έργο είναι κολοβό είπε ενώ επανέλαβε πως αν παραδοθεί χωρίς τη Βενιζέλου στη συνέχεια θα έπρεπε να κλείσει πάλι για έξι έως και 18 μήνες για να συνδεθεί ο σταθμός με τη βασική γραμμή.

«Εμείς δεν λέμε ψέματα. Για 4,5 χρόνια πήγατε πίσω τον σταθμό Βενιζέλου. Κολλήσατε το έργο για πολιτικούς λόγους. Και τι κάνατε 4 χρόνια; Μηδέν! Κανένα έργο δεν κάνατε στον σταθμό Βενιζέλου. Είστε ψέυτης και είστε επικίνδυνοι με αυτά που λέτε. Εγκαινιάζετε μουσαμάδες. Σας έχει κρίνει ο ελληνικός λαός» κατέληξε στην δευτερολογία του ο υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ