Κως: Συνελήφθη 43χρονος Αιγύπτιος για κατασκοπεία
Επί ποδός οι αρμόδιες αρχές στην Κω, όπου συνελήφθη την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, ένας 43χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος είχε στην κατοχή του βίντεο με ύποπτο υλικό. Οι Αρχές εντόπισαν στο κινητό του βίντεο από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Κω, ωστόσο ο άνδρας αρνείται τις κατηγορίες.

Ο 43χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσαν οι Αρχές.

Στο κινητό τηλέφωνο του, ο Αιγύπτιος είχε βιντεοληπτικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί, παρατηρητήρια του στρατού, και άλλα στοιχεία. Στα ερωτήματα των αρχών ο 43χρονος Αιγύπτιος αρνήθηκε να αποκαλύψει γιατί είχε το συγκεκριμένο υλικό.

Σε έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν ένα λάπτοπ και μια συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τα οποία βρίσκονται στα χέρια των αρχών και ελέγχονται για τον παραλήπτη τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση μεταναστών στην ενδοχώρα με πλαστά χαρτιά.

Σε ανακοίνωσή του, το Λιμενικό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε 43χρονος αλλοδαπός πρωινές ώρες χθες, να συνοδεύει 23χρονη και 27χρονη αλλοδαπή σε χώρο αναμονής ταξί εντός πόλεως. Οι αλλοδαπές συνελήφθησαν έξω από τον αερολιμένα Κω για παράβαση των ν. 3386/2005 και ν. 4251/2014, διότι κατά τον έλεγχο επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητος ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν. Τα εν λόγω έγγραφα κατασχέθηκαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ