Ένας χρόνος πέρασε από την εκτέλεση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, και τα Τίρανα όχι μόνο κωλυσιεργούν επιδεικτικά στην ολοκλήρωση και έκδοση του πορίσματος, αλλά μεθοδεύουν να παρουσιάσουν ως… αυτόχειρα τον 35χρονο ομογενή.

Από την επομένη της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους επίλεκτους της RENEA, ανήμερα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να καταλήξουν σε πόρισμα που θα συνάδει απόλυτα με το «αφήγημα» του πρωθυπουργού Ράμα, σύμφωνα με τ’ οποίο οι επίλεκτοι της αλβανικής αστυνομίας σκότωσαν τον 35χρονο ομογενή, επειδή ήταν «εξτρεμιστής» που απείλησε ζωές αστυνομικών και πολιτών. Όλο αυτό το διάστημα η εισαγγελική έρευνα προσπαθεί ν’ αποδείξει πως όχι μόνο ο Κατσίφας ήταν «Ekstremist Grek» (Έλληνας εξτρεμιστής) αλλά και πως είχε… συνεργούς, ανασύροντας από το αρχείο παλιές υποθέσεις που όμως έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη.

To ετήσιο μνημόσυνο θα τελεστεί αύριο (Σάββατο 26/10/2019) στις 09:00 το πρωί στο νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες, Ερωτηματικό παραμένει εάν οι αλβανικές Αρχές επιτρέψουν Ελλαδίτες να παραβρεθούν στο μνημόσυνο ή αν θα καταφύγουν στην προσφιλή τακτική, να τους απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς τους «ανεπιθύμητους». Περισσότεροι από 200 Ελλαδίτες έως σήμερα, έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετα και καταχρηστικά «ανεπιθύμητοι» στην Αλβανία, ενώ μεγάλη είναι και η λίστα ομογενών στους οποίους ασκείται bulling κάθε φορά που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα.
Το θέμα απασχόλησε την εκπομπή “σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τον Στέργιο Καλόγηρο στη Βεργίνα τηλεόραση. Δείτε αποσπάσματα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ