Με βάση τον προγραμματισμό, ο κ. Ερντογάν θα φτάσει στην Ελλάδα γύρω στις 11:00, ενώ στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντήσει την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ενώ οι υπουργοί που τον συνοδεύουν θα διαμοιραστούν στα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών και στη ΛΑΕΔ για τις συναντήσεις τους με τους Έλληνες ομολόγους τους. Μετά τη 13:30 προγραμματίζεται το γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θα αποτελέσει και την ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, ενώ ως τις 17:00 ο κ. Ερντογάν αναμένεται να έχει αναχωρήσει.

Η αποστολή του κ. Ερντογάν θα είναι πολυπληθής, καθώς μιλάμε για περίπου 95 με 100 άτομα. Κατά τα άλλα, στα υπουργικά ραντεβού και πέραν του Γιώργου Γεραπετρίτη που θα δει τον Χακάν Φιντάν, ο Νίκος Δένδιας θα τα πει για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους με τον Γιασάρ Γκιουλέρ. Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου πρόκειται να συναντήσουν τον Μπουράκ Άκτσαπαρ, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Γιάννης Οικονόμου και ο Χρήστος Στυλιανίδης τον Αλί Γερλίκαγια, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τον Γιουσούφ Τεκίν, ο Κωστής Χατζηδάκης τον Μεχμέτ Σιμσέκ, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Λίνα Μενδώνη θα συναντήσουν από κοινού τον Μεχμέτ Νούρι Ερσόι.

Στο γεύμα του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, πάντως, θα συμμετάσχουν και στελέχη από τις δύο πλευρές που δεν έχουν υποχρεωτικά διμερή ραντεβού, όπως ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας Φαχρεντίν Αλτούν. Ο επικεφαλής της ΜΙΤ Ιμπραήμ Καλίν και μυστικοσύμβουλος του κ. Ερντογάν αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ