Στην αποκάλυψη ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τηλεφώνησε και δεύτερη φορά χθες το βράδυ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνομιλία που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε -στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ- ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαχελάς, ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε εκ νέου με τον έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της συζήτησης με τον τούρκο πρόεδρο, υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα κατάλαβε την ενόχληση της Ουάσινγκτον για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιδίωξή του για αποκλιμάκωση της έντασης.Λίγη ώρα αργότερα, κυβερνητικές πηγές, που επικαλέστηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαίωσαν την πληροφορία, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τα μεσάνυχτα εκ νέου επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.Τις τελευταίες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση, ο αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε απόψε στον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Τραμπ για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε και με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την τηλεφωνική επικοινωνία έκανε γνωστή η τουρκική προεδρία με ανακοίνωση τύπου. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ερντογάν έσπευσε να υποστηρίξει στη συνομιλία του ότι δεν είναι η Τουρκία αυτή που δημιουργεί αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπογράμμισε, δε, πως η Άγκυρα θα αποδείξει με «συγκεκριμένες ενέργειες» τη βούλησή της για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την έναρξη διαλόγου για το ζήτημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ