Για τις πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα αλλά και την κατάσταση στην αγορά Ενέργειας και τις κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση όσον αφορά στην στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, στο υπουργικό συμβούλιο.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική όλους όσοι επέλεξαν την περίοδο των φωτιών που ξέσπασαν φέτος το καλοκαίρι στη χώρα ώστε να κάνουν αντιπολίτευση. Τους χαρακτήρισε «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» ζητώντας «λίγο περισσότερο σεβασμό για όλους αυτούς που με αυτοθυσία παλεύουν με φαινόμενα που ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες».Ανέφερε δε πως τα συγκεκριμένα σχόλια αποτελούν «βαθιά προσβολή, όχι στην πολιτική ηγεσία, αλλά στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και όλους εκείνους που δεν έχουν κοιμηθεί βράδια ολόκληρα».
Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες για εμπρησμούς, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους μαχητές της πρώτης γραμμής που σβήνουν καθημερινά πάνω από 50 φωτιές κατά μέσο όρο. Τόνισε επίσης ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες μέρες με τις φωτιές επισημαίνοντας ότι θα ενισχυθούν οι άνεμοι και θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε επιφυλακή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ