Κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να εστιάσει στην οικονομία και όχι σε αναθεωρητικές φαντασιώσεις και τόνισε ότι η Ελλάδα θα προασπίσει την κυριαρχία της
Μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν να εστιάσει την προσοχή του στην τουρκική οικονομία, αντί να αναβιώνει οθωμανικές, αναθεωρητικές φαντασιώσεις, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN, όπου προειδοποίησε ότι η Ελλάδα πάντα θα κάνει ό,τι πρέπει για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.«Αυτό απλούστατα είναι αδιαπραγμάτευτο για εμάς» τόνισε. Υπογραμμίζοντας ότι η γεωγραφία έχει ορίσει Ελλάδα και Τουρκία να συνυπάρχουν, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για υποχρέωση να λυθούν οι διαφορές με την Τουρκία, τονίζοντας όμως ότι υπάρχει μόνο ένα σύνολο κανόνων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί: το Διεθνές Δίκαιο. «Ναι, έχουμε παρατηρήσει σειρά προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας τον περασμένο μήνα, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα υπηρετούσε πολύ καλύτερα τους Τούρκους πολίτες εάν εστίαζε την προσοχή του στην αναζωογόνηση της τουρκικής οικονομίας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, αντί να αναβιώνει νεο-οθωμανικές, αναθεωρητικές φαντασιώσεις», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Πρέπει, λοιπόν, να καθίσουμε», συνέχισε, «να συνομιλήσουμε ως υπεύθυνοι ενήλικες», συμπληρώνοντας πως δεν πρέπει η εξωτερική πολιτική να χρησιμοποιείται για να τροφοδοτούνται εθνικά πάθη. «Αυτή είναι μια ανεύθυνη τακτική», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ