Στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Τρίτης στο ρ/σ ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει στο εάν και πότε προτίθεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. «Κάποια στιγμή θα γίνει αλλά δεν είναι της στιγμής» απάντησε ρητά ο πρωθυπουργός ενώ έσπευσε να προσθέσει: «Να ξέρετε ότι όποτε γίνει, θα το μάθετε από μένα», ένα σχόλιο που ουσιαστικά βάζει στη θέση του όποιο από τα κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν κατά καιρούς να προαναγγέλλουν την ανακοίνωση ανασχηματισμού, όπως ο κ. Γεραπετρίτης που το έχει πράξει δις κι έχει διαψευστεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αλλά και την ίδια την πραγματικότητα.

Ο πρωθυπουργός με αυτοκριτική διάθεση παραδέχθηκε ότι στον έναν χρόνο διακυβέρνησης έγιναν λάθη, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι «από τα λάθη μαθαίνουμε, δεν διστάζουμε και να τα αναγνωρίσουμε και να τα διορθώσουμε».

Ως παράδειγμα ανέφερε τη στελέχωση των νοσοκομείων από διοικητές, κάποιοι από τους οποίους -όπως είπε- δεν είχαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Το αναγνωρίσαμε και το διορθώσαμε είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος είπε ότι ακούει την αντιπολίτευση και πιστεύει ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να κάνει καλύτερη την κυβέρνηση ενώ υποστήριξε ότι πιστεύει στο θετικό κλίμα στο δημόσιο διάλογο.

Ερωτηθείς για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στο ένα έτος διακυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Η δυσκολότερη απόφαση ήταν να κλείσουμε τη χώρα με πολύ δραστικό τρόπο. Ήταν δύσκολο ότι έπρεπε να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών και γνώριζα ότι θα οδηγούσα την οικονομία σε βαθιά ύφεση. Η χώρα είναι πιο ισχυρή παρά την βαθιά ύφεση».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος και ότι η ανησυχία του εστιάζεται τόσο στο θέμα της υγείας καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί θεραπεία ή εμβόλιο για τον κορονοϊό, όσο και για την οικονομία αφού ο κορονοϊός βάζει φρένο και στην κατανάλωση και στις επενδύσεις. Προτεραιότητά μας η στήριξη των θέσεων εργασίας και το εισόδημα των πιο ευάλωτων. Ξεκαθάρισε ότι η οικονομία δεν αντέχει νέο γενικό lockdown αλλά δεν απέκλεισε να λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα όπου χρειάζονται. «Η κυβέρνηση θα κριθεί από τη διαχείριση της κρίσης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη λίστα Πέτσα, είπε ότι δεν έγινε κάτι λάθος και δόθηκε στη δημοσιότητα όταν επιβεβαιώθηκε τι και σε ποιους δόθηκε. «Δεν είναι μαγειρεμένα τα στοιχεία και δεν δόθηκαν με παρέμβαση πολιτική» τόνισε.

Για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Θα ήταν ανέντιμο να προσφύγω τώρα σε εκλογές, όταν έχω τρία χρόνια μπροστά μου για να υλοποιήσω το πρόγραμμα της ΝΔ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ