Με το βλέμμα στην άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό που ξεκινά την Μ. Τρίτη στην Γενεύη, Αθήνα και Λευκωσία, επιδιώκουν την συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που έμειναν στο Κραν Μοντανά. Τουρκία και Τουρκοκύπριοι επιχειρούν να αποφύγουν επιστροφή στις συνομιλίες, προβάλλοντας σκόπιμα μαξιμαλιστικές θέσεις.

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις τους βρίσκονται εντελώς εκτός του πλαισίου μέσα στο οποίο, μπορεί να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση, καθώς και εκτός του μοναδικού νομίμου πλαισίου, όπως αυτό έχει ορισθεί από την διεθνή κοινότητα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην «Realnews».

Αδιάλλακτος και παρελκυστικός παραμένει ο Ερσίν Τατάρ, σε συνέντευξη στην «Καθημερινή». Αγνοώντας σκόπιμα πρόσφατες απειλές Ερντογάν, ότι «τα Τουρκικά πλοία είναι με αναμμένες τις μηχανές έτοιμα για νέα επίθεση στην Κύπρο», εν είδει περιστεράς, τονίζει ότι «ο Τουρκικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο για άμυνα και όχι για επίθεση. Η επέμβαση της Τουρκίας το 1974 ως εγγυήτρια χώρα οριστικοποίησε δύο περιοχές. Ως αποτέλεσμα σήμερα στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστές περιοχές, δύο ξεχωριστά κράτη».
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ