Ο ΠΑΟΚ είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Στον τελικό της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ, ο «Δικέφαλος» νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-1 και κατάκτησε το όγδοο τρόπαιο στην Ιστορία του και τέταρτο στα πέντε τελευταία χρόνια.Με τριάδα στην άμυνα παρατάχθηκαν και οι δύο φιναλίστ. Ο ΠΑΟΚ σε ένα ξεκάθαρο 5-4-1. Ίδια συνταγή και για τους «ερυθρόλευκους», που όμως χάλασε με τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου, ο οποίος πήρε το ρίσκο να αγωνιστεί αλλά αποχώρησε νωρίς.

Ο Μαρτίνς δεν άλλαξε σχηματισμό, αλλά η τριάδα του περιλάμβανε μόνο έναν «καθαρόαιμο» στόπερ (Σεμέδο) και δύο κατά συνθήκη (Εμβιλά, Χολέμπας).Ο ΠΑΟΚ πλησίασε το γκολ με κεφαλιά του Σβιντέρσκι στο δοκάρι στο 26΄ και δέκα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ, όταν ο Σβαμπ βγήκε πρώτος στη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Εμβιλά βρήκε το πόδι του Αυστριακού και ο Μακέλι έδειξε την άσπρη βούλα, που μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια.
Όμως το προβάδισμα αυτό τελείωσε στο 50΄, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Εμβιλά βρέθηκε εντελώς μόνος στη μικρή περιοχή και με πλασέ ισοφάρισε.Το γρήγορο γκολ σε συνδυασμό με την είσοδο του Φορτούνη, ανέβασαν τον Ολυμπιακό.

Όμως από δύο κόντρες ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το τρόπαιο με τον Κρμέντσικ να χάνει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες λίγο πριν από το τέλος.Στο τέλος όμως ο Τσέχος αναδείχθηκε σε μορφή του αγώνα, όταν από ασίστ του Ζίβκοβιτς έφυγε ξανά στην «πλάτη» της άμυνας και αυτή τη φορά δεν αστόχησε, ακριβώς στο 90΄.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ