Την ελπίδα ότι τα θετικά στοιχεία της Διάσκεψης του Βερολίνου θα βρουν τον βηματισμό τους εξέφρασε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας, τόνισε παράλληλα ότι το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν είναι κάτι που οι κυβέρνηση θα εξετάσει. «Θα το δούμε μετά την ενημέρωση που θα έχουμε από τον κ. Δένδια. Είμαστε επιφυλακτικοί. Εμείς έχουμε κάνει όλη την προεργασία που χρειάζεται» τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και την επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ενοχλήθηκε (σ.σ. ο Ερντογάν) προφανέστατα από το γεγονός ότι ήρθε ο κ. Χαφτάρ αμέσως πριν πάει στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε στην ελληνική συνδρομή» είπε ο κ. Πέτσας, και συμπλήρωσε:

«Δεν μας επηρεάζει εμάς αυτό. Εμάς μας επηρεάζει ο στόχος να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το πλέγμα του κοινοτικού κεκτημένου και το Διεθνές Δίκαιο να είναι πάντα η πυξίδα μας. Σε αυτό θα επιμείνουμε ότι και να λέει ο κ. Ερντογάν εμείς δεν ακολουθούμε σε χαρακτηρισμούς. Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα σήμερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ