Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών στην Χαλκιδική καθώς εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό 15χρονη που βρισκόταν σε παιδική κατασκήνωση της περιοχής. Το κορίτσι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Μετά από τέσσερις ημέρες ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό. Ο πυρετός της δεν έπεφτε και κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τούς ζητήθηκε να κάνει τεστ το παιδί. Έτσι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατασκηνωτών. Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ το βράδυ του Σαββάτου και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Σήμερα το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.
Νέα μέτρα: Έρχονται λουκέτα σε μπαρ, κέντρα διασκέδασης και πανηγύρια – Εντολή της κυβέρνησης για σαρωτικούς ελέγχους
Μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στην κυβέρνηση υπάρχει η απόφαση να ενταθούν οι έλεγχοι τόσο στα σύνορα της χώρας όσο όμως και στο εσωτερικό για να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων. O υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια, καθώς οι εικόνες συνωστισμού προβληματίζουν τις αρμόδιες αρχές.

«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.Την ανησυχία του για τον συνωστισμό που επικρατεί στα πανηγύρια εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ο οποίος τόνισε ότι το σενάριο της απαγόρευσης βρίσκεται στο τραπέζι ενώ πολλά από τα μέλη της επιτροπής εκφράζουν ανοιχτά την άποψη ότι πρέπει άμεσα να απαγορευτούν.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι «φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» αναφορικά με τις επιδημιολογικές καμπύλες. Ανέφερε την ανησυχία που υπάρχει από τα αυξημένα κρούσματα τα οποία είναι εισαγόμενα. Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και στην αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες, σημειώνοντας ότι και αυτή δημιουργεί ανησυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ