Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά την αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Γι’ αυτό και σήμερα έχουν προγραμματιστεί έκτακτες συσκέψεις προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και η πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα και να αποφασιστούν μέτρα σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να γίνει μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης, καθώς την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 7 είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα πραγματοποιήσει άλλη σύσκεψη με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα με τα πανηγύρια και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε αυτά.
Ο «χάρτης» των κρουσμάτων
Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:

τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τρία (3) κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
έξι (6) στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
έξι (6) στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
Όπως έγινε γνωστό, αύριο Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ανησυχία στην Κοζάνη
Την προσοχή τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στρέφουν οι υγειονομικές αρχές μετά την αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται ήδη εκεί και πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια.

Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις δηλώνουν κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι Σερβικής καταγωγής, ο οποίος κατά την επιστροφή στην πατρίδα του είχε τροχαίο ατύχημα και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός τον κορονοϊό. Από την ιχνηλάτηση που έγινε στον Σέρβο πολίτη διαπιστώθηκε ότι ήταν διερχόμενος και δεν έμεινε σε κάποιο κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ