Η ανησυχία για την ενεργειακή κρίση που απειλεί την Ευρώπη, με την ανεπάρκεια φυσικού αερίου και τη συνεπακόλουθη εκτόξευση των τιμών, καλά κρατεί. Η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με ρίσκα, προειδοποίησε σήμερα η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.o οικονομικό μέλλον της ευρωζώνης παραμένει αβέβαιο, λόγω της συμφόρησης στις εφοδιαστικές αλυσίδες, την άνοδο των τιμών στην ενέργεια και των νέων πανδημικών κυμάτων, τόνισε την Τετάρτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Cnbc, η κ. Λαγκάρντ τόνισε πως η άνοδος των τιμών της ενέργειας και ο συνεπακόλουθος αντίκτυπός της στον πληθωρισμό της Ευρώπης θα διαρκέσουν ενδεχομένως περισσότερο από την πανδημία. Απέδωσε, όμως, το πρόβλημα εν μέρει στη μετάβαση που επιχειρεί η Ε.Ε. στην πράσινη ενέργεια και στη σταδιακή εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων.

Εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία πως «τα πράγματα θα επανέλθουν όταν θα εντοπίσουμε νέες πηγές ενέργειες» και μίλησε για μια παροδική «περίοδο προσαρμογής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ