Γ. Κουφίδης, Πρ. Επιμελητηρίου Χαλκιδικής
Για το Φορολογικό Νομοσχέδιο
Με αυτά τα μέτρα πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν
Δεν έχει να κάνει τόσο με τη φοροδιαφυγή αλλά
με το σχέδιο Πισσαρίδη που υλοποιείται
Για το «άδικο» όπως το χαρακτήρισε φορολογικό νομοσχέδιο, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΚΜ Γιάννης Κουφίδης. «Όλοι οι φορείς και τα Επιμελητήρια, αντιδρούν. Ήμασταν από τους πρώτους που στείλαμε επιστολή για συγκεκριμένα επαγγέλματα» σημείωσε, τονίζοντας ότι πλήττει ιδιαίτερα την εστίαση, τα εμπορικά καταστήματα και τα εποχικά επαγγέλματα.
Εμπεριέχει εκβιασμό και θυμίζει «περαίωση»
Ο κ. Κουφίδης σημείωσε την πρόοδο που έχουμε κάνει στις ψηφιακές υπηρεσίες θυμίζοντάς μας πως η ανεξάρτητη αρχή (ΑΑΔΕ) «πήρε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να γίνει σύγχρονη και πιο αποτελεσματική» κάτι που λέγανε «όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά: Ηλεκτρονικά βιβλία, πρόγραμμα για απόδειξη κ.λ.π., ενώ ένα μεγάλο μέρος του φόρτου των εφοριακών υπαλλήλων μεταφέρθηκε στους λογιστές για να μπορούν οι εφοριακοί να ελέγχουν» Κι όμως στην πράξη διαπιστώνουμε ότι το κράτος δηλώνει ανικανότητα να ελέγξει. «Και μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και ξαναθυμόμαστε την περαίωση. Ή θα δεχθείτε να πληρώσετε τεκμαρτό ή θα σας ελέγξουμε. Κάτι που εμπεριέχει και εκβιασμό..Θεωρώ ότι αυτό δεν είναι δίκαιο και σωστό. Όλοι είμαστε κατά της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής αλλά όλα τα οριζόντια μέτρα δεν είναι σωστά.»
Υλοποιείται το σχέδιο Πισσαρίδη-Πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν
«Αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει να κάνει τόσο με τη φοροδιαφυγή, όσο με ένα σχέδιο από την έκθεση ακόμη την περιβόητη Πισσαρίδη, για το 2017 που έλεγε ότι οι πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, δηλαδή το 95-96% που έχουμε στην Ελλάδα, πρέπει ενδεχομένως να κλείσουν ή να συγχωνευτούν. Με αυτό το νομοσχέδιο και με πολλά άλλα μέτρα π.χ. το τραπεζικό σύστημα που έχει εδώ και χρόνια κλειστές πόρτες για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις» σημείωσε ο κ. Κουφίδης, απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση, ότι βλέπει μεθόδευση. Το ερώτημα σύμφωνα με τον ίδιο είναι «αν έτσι όπως είναι δομημένη η
2 / 2
ελληνική κοινωνία με μικρά χωριά , κωμοπόλεις, συγκεκριμένα καταστήματα εδώ και χρόνια… Αν αρχίσουν να κλείνουν αυτά τα καταστήματα θα μείνει μεγάλη η Ελλάδα;» υποστηρίζοντας ότι με αυτά τα μέτρα «οι πολύ μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν»
Προτείνουμε Έσοδα-Έξοδα
Ο κ. Κουφίδης τόνισε πως τα επιμελητήρια προτείνουν «όλα τα έσοδα και όλα τα έξοδα να δηλώνονται και να συζητήσουμε το ποσοστό φόρου που πρέπει να πληρώνουμε (15,20,25%). Όταν στο παρελθόν μπήκαν κλάδοι που η απόδειξη περνούσε στα έξοδα, σταματούσε κατευθείαν η φοροδιαφυγή» σημείωσε, λέγοντας πως τώρα «το μπαλάκι είναι στους βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο» υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε «ουσιαστική μεταρρύθμιση»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ