Τα 132 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

26 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα.

Μίλησε για «ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού». Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, Ιταλοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν και επισήμως την ακύρωση εκδηλώσεων του καρναβαλιού της Βενετίας, εξαιτίας της έξαρσης του νέου ιού. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της περιοχής Veneto, Λούκα Ζάια δήλωσε σήμερα πως οι εκδηλώσεις των δύο τελευταίων ημερών του βενετσιάνικου καρναβαλιού ματαιώνονται.

Ο Ζάια είπε στους δημοσιογράφους ότι τα προγραμματισμένα δρώμενα της Κυριακής θα ολοκληρωθούν κανονικά, αλλά από σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει απαγόρευση και θα ματαιωθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Καρναβάλι της Βενετίας, και των αθλητικών ακόμα, μέχρι και την 1η Μαρτίου.

Επιπλέον, στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο Δευτέρα μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ