Tην πορεία της πανδημίας και τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορονοϊο στην Ελλάδα αναμένεται να εξετάσουν στη σημερινή τους συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με τις πληροφορίες να θέλουν στο επίκεντρο της νέας άρσης μέτρων να βρίσκεται η χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα αυτό που πιθανότατα θα εξεταστεί είναι το αν και κατά πόσο πρέπει να αρθεί το μέτρο της καθολικής και υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεδομένου ότι, όπως είπε χθες, Τρίτη, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία μέτρα που θα χαλαρώσουν.

Κατά πληροφορίες το μοντέλο που θα συζητηθεί για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι αυτό που εφαρμόστηκε και πέρσι το καλοκαίρι. Να υπάρξει, δηλαδή, σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός ενώ αντίθετα να μην είναι υποχρεωτική η χρήση της σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει συνωστισμός.

Σε ότι αφορά στις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, αυτές δεν αναμένεται να καταργηθούν αφού η κυβέρνηση σκοπεύει να είναι το τελευταίο μέτρο που θα καταργήσει. Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ