Στο κόκκινο βρίσκεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας ως προς τη νόσο του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες σημειώθηκε νέο ρεκόρ με 5.449 νέα κρούσματα, 430 διασωληνωμένους, 52 νεκρούς ενώ για σήμερα διαρρέονται πληροφορίες σε ΜΜΕ που κάνουν λόγο για νέο αρνητικό ρεκόρ με τον αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τις 6.000. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται παρεμβάσεις σε τρία μέτωπα:

Η πρώτη αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ: Αναμένεται δέσμη κινήτρων για γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν δημόσια νοσοκομεία ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδος που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο αναγκαίος αριθμός τότε δεν αποκλείεται ακόμη και επιστράτευση ιατρικού προσωπικού. Επιπλέον, ήδη δρομολογείται και η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να αντιμετωπισθεί το αυξημένο βάρος της πανδημίας.

Η δεύτερη σχεδιαζόμενη παρέμβαση αφορά την «με κάθε τρόπο» προώθηση των εμβολιασμών. Η χορήγηση τρίτης δόσης κρίνεται πλέον καθοριστική με βάση και όλα τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα, ενώ προς τον σκοπό της αύξησης του εν γένει εμβολιαστικού ρυθμού που έχει καθηλωθεί, κρίσιμη θεωρείται η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Τέλος, το τρίτο πλέγμα μέτρων έχει να κάνει με τους ανεμβολίαστους: Μεγαλύτερη ιχνηλάτηση, αύξηση των εργαστηριακών τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δική τους οικονομική επιβάρυνση, αποκλεισμός από ακόμη περισσότερους χώρους είναι μερικά από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι χωρίς ακόμη να έχει ληφθεί η απόφαση.Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα χωρίς παρουσία δημοσιογράφων και με pool της ΕΡΤ.

Από το Σάββατο επιπλέον μέτρα για ανεμβολίαστους:
Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους.

Υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.

Αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για καταστήματα στην εστίαση που δεν τηρούν τα αυστηρά μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ