Εξαιρετικά βαρύ ήταν το πλήγμα του κορονοϊού στην εργασία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, Γκάι Ράιντερ. Μιλώντας στην έναρξη της υπουργικής συνόδου της ILO, ο κ. Ράιντερ προειδοποίησε για μια άνιση οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, που εν μέρει τροφοδοτείται από «τεράστιες ανισότητες στη διανομή των εμβολίων».
«Ο αντίκτυπος υπήρξε καταστροφικός, κατακλυσμιαίος», δήλωσε. «Ως σύνολο, αυτό αντιπροσωπεύει μια κρίση του κόσμου της εργασίας τέσσερις φορές πιο σοβαρή από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009».Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 220 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να παραμείνουν άνεργοι σε όλο τον κόσμο φέτος και ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας που συνδέονται με την πανδημία δεν θα καλυφθούν πριν από το 2023.

«Όσο κοιτάμε ολοένα και πιο πολύ προς τη διαδικασία ανάκαμψης με κάποιες οικονομίες να αναπτύσσονται γρήγορα, πολύ γρήγορα και θέσεις εργασίας να δημιουργούνται τώρα με μεγάλη ταχύτητα, νομίζω ότι χρειάζεται να είμαστε συνειδητοποιημένοι για το πόσο άνιση ακριβώς θα είναι η ανάκαμψη, εάν συνεχίσει στη σημερινή τροχιά», δήλωσε ο Ράιντερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ