Κορονοϊός Μαλακάσα Μηταράκης: Η δομή τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό για χρονικό διάστημα 14 ημερών. Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος του ιού σε φιλοξενούμενο της δομής αλλά και του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στα ΑΤΜ από όπου παίρνουν τα επιδόματα τους. Ο φιλοξενούμενος που βρέθηκε θετικός είναι Αφγανικής καταγωγής, 53 ετών και διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένεια του
Κορονοϊός Μαλακάσα: Έβγαλε είδηση ο κ.Μηταράκης για τα πρόστιμα στους πρόσφυγες που παραβιάζουν την καραντίνα. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ήταν καλεσμένος το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ με τον Γιώργο Παπαδάκη για την κατάσταση στις δομές ως προς την πανδημία του κορονοϊού και κυρίως μετά τα περιστατικά σε Ριτσώνα και Μαλακάσα.

Όπως είπε ο υπουργός, όσοι πρόσφυγες έχουν έρθει από τον Μάρτιο και μετά μπαίνουν σε ξεχωριστές δομές, με τους υπάρχοντες να ενημερώνονται σε όλες τις γλώσσες για τους κινδύνους, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν και νέα κρούσματα. Όπως τόνισε είναι εξαιρετικά αδύνατον να περιορίσουν τις μετακινήσεις εντός των δομών καθώς μένουν σε σκηνές και κοντεϊνερ. Οσο για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στα ΑΤΜ, από όπου εισπράττουν το επίδομά τους, υπάρχουν συζητήσεις με τις τράπεζες ώστε να μπουν μηχανήματα αναλήψεων μέσα στις δομές. Τόνισε, δε, πως για τα πρόστιμα όσων παραβιάζουν την καραντίνα, θα αφαιρείται από το επίδομά τους….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ