Κορονοϊός: «Καμπανάκι» ειδικών για κρυφή διασπορά και σκληρούς δείκτεςΚορονοϊός: «Καμπανάκι» ειδικών για κρυφή διασπορά και σκληρούς δείκτες
Κορονοϊός: Σχεδόν μισό εκατομμύριο είναι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Αυτό εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε ότι τόσο οι διασωληνώσεις, όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

«Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000. Το θέμα είναι ότι οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι, ακόμα και οι διασωληνώσεις έχουν ήδη δώσει μια αύξηση, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα. Αντίστοιχα, θα υπάρχει πτώση στα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.«Υπάρχει μια τεράστια, κρυφή διασπορά στην κοινότητα, η οποία δεν αποτυπώνεται στα τεστ». Αυτό τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Nίκος Τζανάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ για την εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα«Ίσως είναι το μεγαλύτερο κύμα (πανδημίας) που έχουμε περάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ωστόσο ότι το 6ο κύμα δεν συνοδεύεται από ανάλογη αύξηση των σκληρών δεικτών.

«Δεν με τρομάζει το φθινόπωρο» ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας αναφορικά με το τι θα αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση του ιού όταν τελειώσουν οι διακοπές και όλοι επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεπεράσουμε αυτό το κύμα που συνδέεται με χαλαρή συμπεριφορά στις διακοπές. Είμαι σίγουρος ότι τον Σεπτέμβριο θα πράγματα θα βρίσκονται σε ύφεση και θα είναι πολύ καλά», πρόσθεσε ο Ν. Τζανάκης.

Επαναμολύνσεις και αντιικά φάρμακα
Σχολιάζοντας το γεγονός της επαναμόλυνσης του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες, ο Ν. Τζανάκης επισήμανε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έλαβε τα αντιικά φάρμακα που προκαλούν το φαινόμενο του rebound, δηλαδή την επανεμφάνιση του ιικού φορτίου με πιο ήπια συμπτώματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ