Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι στα τέλη του 2019 είχε ξεσπάσει στη Χουμπέι επιδημία γρίπης, με τα κρούσματά της να είναι 20πλάσια σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτή η επιδημία επηρέασε την Ουχάν, αλλά περισσότερο τις πόλεις Γιτσάνγκ και Σιανίνγκ.

Το CNN επισημαίνει ότι, βάσει των εγγράφων, η επιδημία της γρίπης και το ξέσπασμα του κορονοϊού δεν συνδέονται, όμως η έκταση της επιδημίας της γρίπης δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως. Ειδικοί δήλωσαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι η επιδημία της γρίπης είναι πιθανό να δυσκόλεψε τις κινεζικές αρχές να εντοπίσουν και να δώσουν προσοχή σε νέους ιούς.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, η Εθνική Επιτροπή Υγείας και η Υγειονομική Επιτροπή της Χουμπέι δεν έχουν σχολιάσει τις αποκαλύψεις του CNN, αν και τους ζητήθηκε.

“ Ήταν ξεκάθαρο ότι έκαναν λάθη -και όχι μόνο λάθη που γίνονται όταν αντιμετωπίζεις έναν νέο ιό–, αλλά και γραφειοκρατικά και πολιτικά υποκινούμενα λάθη στον τρόπο που αντιμετώπισαν” την επιδημία, σχολίασε ο Γιανζόνγκ Χουάνγκ του Council on Foreign Affairs.

“ Αυτά τα λάθη είχαν παγκόσμιες επιπτώσεις. Ποτέ δεν μπορείς να διασφαλίσεις ότι υπάρχει 100% διαφάνεια. Δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για σκόπιμη συγκάλυψη, με έναν νέο ιό περιορίζεται κάποιος από την τεχνολογία και άλλα ζητήματα”, πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ