Από το πρωί βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορές για σκέψεις της κυβέρνησης να μετατρέψει το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε κλινική ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του Open TV ο δημοσιογράφος Γιάννης Σαραντάκος, υπάρχει σχέδιο στο τραπέζι για να μετατραπεί το Βελλίδειο σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κορονοϊού εάν χρειαστεί. Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρίζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Σημειώνεται πως εδώ και μέρες έξω από το ΑΧΕΠΑ έχουν στηθεί σκηνές από τον ΕΟΔΥ όπου διενεργούνται rapid test όσων έχουν συμπτώματα Covid-19, ώστε να μη χρειάζεται να εισέρχονται στο κτήριο του νοσοκομείου. Παρόμοιο είναι και το σκηνικό σε εξωτερικούς χώρους του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Τέλος, το αμφιθέατρο στο ΑΧΕΠΑ έχει γίνει χώρος αναμονής των ασθενών.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, σχολίασε για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε στα όρια στη Θεσσαλονίκη, για αυτό και υπάρχει κινητικότητα στο Βόρεια Ελλάδα για να ανοίξουμε κι άλλες ΜΕΘ. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στα όρια του Μπέργκαμο». Σημείωσε ότι η ανάπτυξη επιπρόσθετων χώρων ΜΕΘ, ακόμα και σε χώρους όπως το Βελλίδειο, είναι μια σωστή σκέψη αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται. «Σε μια κρίση πρέπει να είμαστε έτοιμοι», είπε, υπογραμμίζοντας πως το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμοι αναπνευστήρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ