Κορονοϊός «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Σε «νοσοκομείο» μετατρέπεται το πλοίο – Τι θα γίνει με τους θετικούς στον ιό
Κορονοϊός «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε τελικά το πλοίο, όπου 119 επιβάτες του έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό. Το πλοίο μεταφέρθηκε σε ειδική προβλήτα το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, το πλοίο κατέπλευσε στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής», στις 9:20 το βράδυ. Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο αρόδου έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση σε όλους του επιβαίνοντες έχει ήδη πραγματοποιηθεί ιατρικός έλεγχος και σύμφωνα με το Παστέρ τα 119 ήταν θετικά, τα 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα που θα επανελεγχθούν τις επόμενες ώρες. Σημειώνεται κανένας δεν παρουσιάζει έντονα συμπτώματα εκτός ενός 70χρονου Ελβετού, ο οποίος τη νύχτα κρίθηκε πως έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Όπως μετέδωσε ο ο ΣΚΑΙ, ο Ελβετός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κ ύστερα από επιχείρηση του λιμενικού και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Δύο από τα δείγματα αναμενόταν να επανεξαταστούν καθώς κρίθηκαν ακατάλληλα.Η αντιμετώπιση των 119 επιβατών στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, λαμβάνει υπόψη της τους κανονισμούς που προβλέπονται σε ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων σε πλοία, διαβεβαιώνει ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος συμμετέχει και στη 12μελή ομάδα που συνέταξε τις οδηγίες αυτές.

Ο ίδιος τόνισε πως η διαδικασία στη συγκεκριμένη περίπτωση περιλαμβάνει την αποχώρηση των ανθρώπων που είναι υγιείς, και όχι αντίστροφα, καθώς οι θετικοί στον ιό στο εν λόγω πλοίο ήταν πάρα πολλοί. Στόχος αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι να προστατευτεί η ομάδα των ανθρώπων που δεν νοσούν και να σταματήσει η μετάδοση του ιού.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτήν την επιλογή, καθώς όσοι είναι θετικοί στον ιό είναι πάρα πολλοί. Διαφορετικά θα κάναμε το αντίθετο. Όσοι βρίσκονται στο πλοίο και είναι καλά στην υγεία τους, θα βρίσκονται σε απομόνωση, θα τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη και αν χρειαστεί θα πάρουν κάποια θεραπεία. Θα λειτουργούμε δηλαδή περίπου σαν να είναι σε νοσοκομείο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ