«Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει αυξηθεί» τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε δηλώσεις του σήμερα από την Θεσσαλονίκη, μετά την σύσκεψη που είχε με Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Όπως είπε έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη ενός σχεδίου «που αφορά τόσο στην διαχείριση των ασθενών, όσο και στην ανάπτυξη κλινών απλής νοσηλείας και εντατικής θεραπείας, στην ενίσχυση σε προσωπικό και σε εξοπλισμό».

«Να καταστήσω σαφές ότι έχουμε δύο όπλα στην διάθεσή μας. Τα πρώτο είναι ο εμβολιασμός και το δεύτερο η πίστη τήρηση των μέτρων που αποφάσισε η πολιτεία. Με αυτά σύντομα θα τελειώσουμε» τόνισε.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει ενίσχυση των ΜΕΘ είπε πως «θα έχουμε ενίσχυση των ΜΕΘ ήδη υπάρχουν επιπλέον 18 κλίνες που ετοιμάζονται σε νέα μονάδα εντατικής θεραπείας στο Παπανικολάου υπάρχουν και άλλες κλίνες από δωρεά του Νιάρχος στο Γεννηματάς και στον Άγιο Δημήτριο και σε κάθε περίπτωση θα λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί για να μην μείνει κάποιος πολίτης εκτός ΜΕΘ. Δεν υπάρχουν διασωληνομένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα υπάρχει μια αναμονή αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα τακτοποιούνται».

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε έκκληση στον ιδιωτικό τομέα και τους ιδιώτες γιατρούς για συνεργασία με το ΕΣΥ.

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τις ανησυχίες των πολιτών είπε πως «ακολουθούμε τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι σημαντικό να μην ακυρώνει κάποιος συμπολίτης μας τον εμβολιασμό γιατί και πάει πίσω το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα έχει επίπτωση στην πανδημία.

Ερωτηθείς για τις μετακινήσεις το Πάσχα, τα σχολεία και το λιανεμπόριο που είναι κλειστό στις τρεις «κόκκινες» περιοχές απάντησε πως είναι «πολύ νωρίς για να πούμε για τις μετακινήσεις το Πάσχα. Άνοιγμα σχολείων και λιανεμπόριο θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών»

Τέλος σχετικά με το γιατί έμεινε κλειστό το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές είπε πως «είδαμε απότομη αύξηση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται».
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ