Κολχικίνη κορονοϊός Μανώλης Δερμιτζάκης: Αλλάζει τα δεδομένα της πανδημίας – Με ιατρική συνταγή – Σε ποιους θα χορηγείται

Αλλάζει τα δεδομένα η χρήση της κολχικίνης στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον καθηγητή καρδιολογίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη, η κολχικίνη «μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης».

Ο καθηγητής μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR, εξήγησε πως το Σάββατο η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα έδωσε το «πράσινο φως» για να εισαχθεί η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών σε ασθενείς με Covid – 19. Μάλιστα, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι θα χορηγείται άμεσα με ιατρική συνταγή.

Διευκρίνισε ότι η οδηγία της Επιτροπής αφορά σε σύσταση για χρήση σε ασθενείς με κορονοϊό άνω των 60 ετών αλλά και σε μικρότερης ηλικίας άτομα όταν υπάρχει υποκείμενο νόσημα. Επεσήμανε πως η χορήγησή της μπορεί να γίνει σε άτομα που παραμένουν στο σπίτι, καθώς στο νοσοκομείο ισχύει άλλο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Τόνισε πως ο κορονοϊός σε κάποιες ομάδες ασθενών δημιουργεί μεγάλα καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα. «Δεν ξέρουμε ακόμη ακριβώς τι γίνεται, είναι σίγουρο ότι σε μια ομάδα ασθενών στόχος είναι η καρδιά» τόνισε. «Ξεκίνησε από μελέτη Ελλήνων επιστημόνων» επισήμανε και αποκάλυψε ότι ο ίδιος ήταν ο πρώτος που έκανε επιστημονική δημοσίευση για την κολχικίνη, τον Ιούλιο του 2020.Πώς αλλάζει τα δεδομένα στη διαχείριση της πανδημίας
O Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, με ανάρτησή του στο facebook χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη εξέλιξη «τεράστια και game changer στη διαχείριση της πανδημίας» αν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του.

«Για να καταλάβουμε τη σημασία των τελευταίων ευρημάτων για την κολχικίνη και αντίστοιχα φάρμακα για τον COVID-19.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ