Για τέταρτη ημέρα παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Θεσσαλίας, καθώς βρίσκεται μέσα στα νερά και τη λάσπη, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Ουσιαστικά η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο, μιας και είναι μία από τις μεγάλες κεντρικές αρτηρίες της χώρας. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για την ημερομηνία που θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, καθώς, τα νερά παραμένουν στο οδόστρωμα.

Άγνωστο είναι και πως θα στραγγίσουν τα νερά από το οδόστρωμα, όπως και σε τι κατάσταση βρίσκεται η άσφαλτος. Χθες, πάντως οι Αρχές ανέφεραν πως θα χρειαστεί ακόμη ένα 48ωρο να παραμείνει κλειστή. Έτσι, σε ένα αισιόδοξο σενάριο, ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να ανοίξει ξανά από Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Το σίγουρο είναι πως η Εθνική Οδός δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν γίνουν αυτοψίες, καθώς μπορεί σημεία της να είναι επικίνδυνα για διέλευση.Η πλέον ασφαλέστερη διαδρομή από κεντρική αρτηρία και όχι από το επαρχιακό δίκτυο – το οποίο μπορεί να είναι και σε κακή κατάσταση – είναι η Ιονία Οδός, Αθηνών – Πατρών μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και έπειτα ο αυτοκινητόδρομος από Εγνατία Ιωαννίνων – Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο.

Βέβαια, πρόκειται για ένα πολύωρο ταξίδι διάρκειας περίπου επτά ωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ