Κλειστά παραμένουν σήμερα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων 12μηνης λειτουργίας, σχεδόν τα μισά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.
Από τα 87 ξενοδοχεία μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων της πόλης 40 θα επαναλειτουργήσουν που αντιστοιχεί σε ποσοστό 40 % των κλινών, ενώ 37 θα παραμείνουν κλειστά.

«Οι κρατήσεις είναι ελάχιστες. Μετά τις 15 Ιουνίου όλα δείχνουν ότι θα είναι ανεμικά», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος προσθέτοντας ότι τον Ιούλιο θα υπάρχει κίνηση όταν ξεκινήσουν οι περισσότερες αεροπορικές πτήσεις και ανοίξουν τα σύνορα.

Σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ ξενοδόχοι τονίζουν πως ανακοινώθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση.

«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα μας ήρθαν επίσημα χθες το βράδυ. Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να «τρέχουν» τα ξενοδοχεία που ανοίγουν. Είναι πιεστικό, ότι είχαμε μέχρι τώρα ήταν πρόχειρο», υπογραμμίζει ο κ. Μανδρίνος.

«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθυστέρησαν πάρα πολύ. Τα τελικά τα μάθαμε χθες το βράδυ και ίσως πάλι μπορεί να χρειαστούν και αυτά διευκρινίσεις», σημειώνει από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Μediterranean Palace, Παναγιώτης Ζελιαλίδης.

Το Μediterranean Palace είναι ένα από τα ξενοδοχεία που άνοιξαν σήμερα τις πόρτες του.

«Έχουμε κάποιες κρατήσεις κυρίως είναι από Αθήνα και από επαγγελματικά ταξίδια», λέει ο κ. Ζελιαλίδης.

Το Μediterranean Palace βρίσκεται σε συνεργασία με την κλινική «Άγιος Λουκάς» και το προσωπικό του ξενοδοχείου έχει εκπαιδευτεί έτσι ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Το προσωπικό μας έχει εκπαιδευτεί και για αυτό τον λόγο ανοίγουμε και έχουμε εφαρμόσει όλο το πρωτόκολλο σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών λοιμωξιολόγων και έχουμε κάνει μία οργάνωση που μας επιτρέπει να δίνουμε στον επισκέπτη μας την αίσθηση της ασφάλειας», υπογραμμίζει ο κ. Ζελιαλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ