Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που δεν βρισκόμαστε στο κόκκινο, σε κατάσταση συναγερμού, ύστερα από 15 μέρες ακραίων καιρικών φαινομένων και ενός 10ημέρου με πάνω από 600 φωτιές, τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη συνέντευξη Τύπου για τις δασικές πυρκαγιές που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο. Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ακόμη πως ο ανθρώπινος παράγοντας ευθύνεται για την πλειοψηφία των πυρκαγιών.

«Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν 667 πυρκαγιές, πάνω από 60 την ημέρα», σημείωσε, προσθέτοντας πως οι εμπρησμοί και η αμέλεια είναι οι κύριοι λόγοι.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε την περίοδο δύσκολη και υπογράμμισε την αυτοθυσία και τον ηρωισμό όλων όσων δίνουν μάχη με τις φωτιές, κάνοντας αναφορά και στον θάνατο των δύο πιλότων.

Η διαφορά με άλλες χρονιές σημείωσε ο υπουργός ήταν οι καιρικές συνθήκες, στις οποίες κλήθηκε ο μηχανισμός να διαχειριστεί την κρίση. Πολιτικοί, κρατικός μηχανισμός και πολίτες πρέπει με σοβαρότητα να διαχειριστούμε τη νέα συνθήκη, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ