Πόλους έλξης για τους αγοραστές εξοχικής κατοικίας αποτελούν σταθερά τα τελευταία χρόνια Χαλκιδική και Πιερία που φουλάρουν τις μηχανές για μία ιδιαίτερα ελπιδοφόρα τουριστική σεζόν, με βάσιμες ελπίδες για κατάρριψη νέων ρεκόρ.
Στη Χαλκιδική, πέρα από τα ξενοδοχεία που συνεχώς αναβαθμίζονται, το ενδιαφέρον για αγορά και μίσθωση εξοχικής κατοικίας ζωηρεύει με την πλειοψηφία των αγοραστών να είναι ξένοι καθώς οι Έλληνες εμφανίζονται διστακτικοί ελέω ανόδου των επιτοκίων. Ανάλογα με την εγγύτητα των εξοχικών κατοικιών στη θάλασσα διαμορφώνεται και το χρηματιστήριο των τιμών.

«Από την Πρωτομαγιά και μετά θα ξεκινήσουμε τα ραντεβού με τους πελάτες μας για να κλείσουμε αγοραπωλησίες, είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της εξοχικής κατοικίας. Αν επικρατήσουν συνθήκες ηρεμίας και σταθερότητας θα πάει πολύ καλά, το ενδιαφέρον που καταγράφεται ήδη είναι ζωηρό», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής, Γρηγόρης Στιβαχτάρης.

Κατά κύριο λόγο όσοι ενδιαφέρονται για αγορά εξοχικού είναι Βαλκάνιοι (Σέρβοι, Βούλγαροι, Βορειομακεδόνες, Αλβανοί, Ρουμάνοι) ενώ δεν λείπουν, σε μικρότερο βαθμό βέβαια και οι Έλληνες οι οποίοι κάνουν έρευνα αγοράς για αγορά γης. Οι Βαλκάνιοι αγοραστές βάζουν στο στόχαστρο κατοικίες που κοστίζουν κατά μέσο όρο από 50.000-80.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ