Ερσίν Τατάρ και Μουσταφά Ακιντζί θα είναι οι «μονομάχοι» στο δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών» στα Κατεχόμενα. Ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν, αναδείχθηκε νικητής στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 32,35% έναντι 29,84% του Μουσταφά Ακιντζί. Ο Τατάρ ήταν και ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους από τον Μάιο του 2019 όταν και κατέρρευσε η «κυβέρνηση» συνασπισμού του Ερχουρμάν.

Εκτός δεύτερου γύρου, αλλά σαφώς σε ρόλο ρυθμιστή, έμεινε ο Τουφάν Ερχουρμάν που συγκέντρωσε ποσοστό 21,68%. Στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Ερχουρμάν δεν ξεκαθάρισε ποιον θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο. Από την πλευρά του, ο Κουντρέτ Οζερσάι, που έμεινε μόλις στο 5,74% δήλωσε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και τόνισε ότι μεγάλος νικητής των «εκλογών» ήταν η πόλωση.Με 50.1% καταψηφίστηκε η τροποποίηση του «συντάγματος» που προέβλεπε αύξηση των μελών του «ανωτάτου δικαστηρίου» στα κατεχόμενα.

Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, υπό αυστηρά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού από τις 08:00 το πρωί τοπική ώρα όταν και άνοιξαν οι κάλπες. Ο νυν ηγέτης των Τουρκοκυπρίων και ανεξάρτητος υποψήφιος Μουσταφά Ακιντζί, που υποστηρίζει την επανένωση της Μεγαλονήσου, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει στη χώρα εδώ και χρόνια. Αυτή η επιλογή δεν είναι προσωπική αλλά μελλοντική. Ας μην καθίσουμε στο σπίτι μας, ας χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας ακούγοντας την εσωτερική μας φωνή».

Από την πλευρά του ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «ο λαός μας θα ακούσει τη σωστή φωνή. Ελπίζω ότι η σωστή βούληση θα βγει από την κάλπη για το μέλλον μας», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ