Την παραπομπή 27 κατηγορουμένων στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τη φονική φωτιά στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά τον Ιούλιο του 2018 εισηγείται στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Πολυκράτης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι 27 κατηγορούμενοι πρέπει να δικαστούν για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως ήταν και η αρχική ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί την άνοιξη του 2019.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ανάμεσα στα πρόσωπα που ζητείται η παραπομπή τους σε δίκη είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης, ο τότε αρχηγός Σωτήρης Τερζούδης, ο τότε υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας.

Αναλυτικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί οι κατηγορούμενοι να δικαστούν για:

Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως από υπόχρεο.

Πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως από υπόχρεο.

Σε ό,τι αφορά τον ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που προκάλεσε το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς, ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί για εμπρησμό από αμέλεια.

Τέλος, ο εισαγγελέας προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του συγκυβερνήτη συντονιστικού ελικοπτέρου.

Την τελική απόφαση για τις κατηγορίες και τον αριθμό των προσώπων που θα παραπεμφθούν σε δίκη θα τη λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τις προσεχείς εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ