Η παρουσία τούρκων δημοσιογράφων στο Καστελλόριζο – νωρίτερα πέρασαν και από τη Ρόδο – πυροδοτεί εντάσεις καθώς εγείρονται φόβοι για ενδεχόμενη απόπειρα προβοκάτσιας, όπως άλλωστε είχε γίνει και πριν το θερμό επεισόδιο των Ιμίων, το 1996. Ειδικότερα, την Τρίτη κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι δημοσιογράφοι του τουρκικού πρακτορείου Anadolu ταξίδεψαν από την Ρόδο στο Καστελόριζο προκειμένου να καταγράψουν τις κινήσεις που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα που η Τουρκία προκαλεί με αλλεπάλληλες Navtex, μετατρέποντας την ανατολική Μεσόγειο σε εν δυνάμει πυριτιδαποθήκη.
Η πληροφορία ότι οι τούρκοι δημοσιογράφοι μετέβησαν στο Καστελλόριζο έγινε γνωστή από το ελληνικό site tourkikanea.gr, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδεχομένως να πρόκειται για πράκτορες της ΜΙΤ, έχοντας δημοσιογραφική κάλυψη.

Η αποκάλυψη της είδηση προκάλεσε έκδηλη ενόχληση στην τουρκική πλευρά. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της προεδρίας στην γειτονική χώρα δήλωσε: «Από εδώ καλώ της ελληνικές αρχές, εάν πάθουν κάτι τα μαλλιά των δημοσιογράφων, θα πληρώσετε το τίμημα. Κανείς δεν δεν μπορεί να σιωπήσει το πρακτορείο «Ανατολή», του οποίου το προσωπικό εργάζεται υπό δύσκολες συνθήκες, μέσω απειλών, εκφοβισμού ή δημοσίευσης των προσωπικών τους πληροφοριών». Και συμπλήρωσε: «Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για υποκίνηση βίας, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του Anadolou στο Καστελόριζο. Ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, την οποία η ΕΕ λατρεύει να κάνει μαθήματα για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα μέλος της ΕΕ, ενεργεί ως κράτος-μαφία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ