Χάνει και τους πιστούς του ανθρώπους μέσα στο κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης /
Κρίσιμες στιγμές -για μία ακόμη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με την πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, καθώς χθες, μετά την μαραθώνια έκτακτη σύγκληση του οργάνου, «λευκός καπνός» δεν υπήρξε.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 6 το απόγευμα. Στελέχη της Κουμουνδούρου επισήμαναν ότι τόσο η επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη όσο και η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο το νέο βαθύ ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, εκτιμάται ότι η απόσταση μεταξύ κεντρικών στελεχών και του προέδρου του Κόμματος μοιάζει αγεφύρωτη.

Ομαδικά πυρά σε Κασσελάκη και σκέψεις για αναβολή του Συνεδρίου
Μπορεί η Όλγα Γεροβασίλη να ήταν η πρώτη που δημόσια εξέφρασε την οργή της για την επιστολή Κασσελάκη, εντούτοις, η πλειοψηφία των μελών της ΠΓ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτο ειναι ότι υπήρξαν στελέχη, τα οποία ανήκαν μέχρι πρότινος στον στενό πυρήνα της ηγετικής ομάδας, όπως ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργος Τσίπρας, που άσκησαν σφοδρή κριτική στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κάποιοι εκ των επικριτών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν πως δεν μπορεί το κόμμα να πορεύεται μέχρι τις Ευρωεκλογές «με κομμένη την ανάσα». Αποστάσεις από τις πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη φέρεται, επίσης, να πήρε και ο Παύλος Πολάκης.

Στους «σκληρούς» της συνεδρίασης ανήκουν η Όλγα Γεροβασίλη, πράγμα αναμενόμενο και οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια και Διονύσης Τεμπονέρας.

Έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη φαίνεται πως άσκησε και ο Νίκος Παππάς, ενώ σε ηπιότερους τόνους μίλησαν οι Νίκος Σκορίνης, Πάνος Ρήγας, Ρένα Δούρου και Ολυμπία Τελιγιορίδου. Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη πρότεινε, αρχικά, τόσο την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής όσο και την αναβολή του Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεν επέμεινε σε αυτήν τη θέση.

Η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση
Έντονη κριτική δεν υπήρξε μόνο για το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου αλλά και για την ίδια την επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη, με στελέχη του κόμματος να την χαρακτηρίζουν προσβλητική, κάνοντας λόγο για μία «πρωτόγνωρη και πρωτοφανή πολιτική κίνηση». Άλλωστε, είναι ηλίου φαεινότερο πως η απόφαση της ΠΓ αποτέλεσε επί της ουσίας ευθεία απάντηση στις επικρίσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα μέλη του οργάνου.

Πλέον, οι προβολείς στρέφονται στην σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση, με το σκηνικό ολικής ρήξης να φαίνεται ότι προς το παρόν αποτρέπεται. Σημειωτέον ότι, οι διαβουλεύσεις και η επικοινωνία μεταξύ των στελεχών συνεχίστηκε έως αργά χθες το βράδυ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ