Σημαντικά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές στην Πιερία και στα Τρίκαλα την ώρα που η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με τα έντονα φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη (05.03.2024).

Συγκεκριμένα στην Πιερία, η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα και ειδικότερα στον δήμο Δίου – Ολύμπου όπου, από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα, επιχείρησαν συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και μηχανήματα έργου προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε οδηγούς ακινητοποιημένων οχημάτων.
Το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη των Τρικάλων. Όπως σημειώνει το tricalavoice χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά της ώρας για να μετατραπούν δρόμοι της πόλης σε ποτάμια, ενώ κατά διαστήματα έπεφτε και χαλάζι.Την ίδια ώρα, προβλήματα προκάλεσε στην Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων και συγκεκριμένα από τον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ έως και το Μουργκάνι η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Χώματα από τις εργασίες του Ε65 βγήκαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία, σύμφωνα με το kalabakacity.gr.
Την Τρίτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, στα βόρεια τμήματα της χώρας και στην ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που πρόσκαιρα και κατά τόπους θα είναι ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αρχικά βροχές και καταιγίδες μέχρι το πρωί ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας ο καιρός θα είναι άστατος, με λίγες νεφώσεις και βροχές κατά τόπους κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας και ιδιαίτερα στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ